Kolač od čokolade sa suhim marelicama

1

Evo jednog jednostavnog ČOKO recepta!! Gotov je za pola sata. Vrlo hranjiv!

Biskvit:

* 150 gr keksa sa sladom
* 100 gr badema
* 50 gr rastopljene čokolade
* Malo bio margarina ili maslaca od arašida

Krema:

* 1 lit sojinog mlijeka sa okusom čokolade
* 2 praška za puding od čokolade
* 50 gr čokolade
* 1 žlica bio margarina

Preljev:

* 200 gr suhih marelica
* 2 žlice tahinija (ili nekog dr maslaca od arašida)
* 2 žlice kakao praha
* 1 vanilin šećer
* Naribana korica naranče ili limuna
* Malo vode od kuhanja marelica

Biskvit:

Kekse samljeti u prah u multipraktiku. Bademe na laganoj vatri tostirati pa samljeti i pomiješati sa keksima. Dodati čokoladu i malo margarina i u nauljenu tepsiju pravokutnog oblika utisnuti smjesu i staviti u frižider da se stegne.

Krema:

Od litre mlijeka oduzeti 1-2 dl. Rastopiti prašak za puding o ostatak staviti na vatru i kad zavrije skuhati puding. Dodati dok je vruć natrganu čokoladu i malo margarina. Preliti preko biskvita.

Preljev:

Usitniti suhe marelice. Preliti vodom i prokuhati na laganoj vatri 10ak minuta. Smiksati u multipraktiku i dodati tahini, kakao prah, vanilin šećer i koricu naranče. Po potrebi dodati vode od kuhanja marelice. Premazati preko čokoladne kreme i ukrasiti sa mljevenim ili krupno narezanim bademima. Staviti u frižider da se stegne na par sati pa rezati i poslužiti.

Podijeli

O autoru

Prije 11 godina ostvarili su svoj san otvaranjem restorana Makrovega. San da kuhaju zdrava veganska i vegetarijanska jela u svom restoranu u Varoši podno Marjana. Mia se specijalizirala za slatka jela i sama osmislila slastice koje mozete kušati u Makrovegi. Vjeko se kao ljubitelj slanoga specijalizirao za slana jela i snackove. Ovdje smo izdvojili neke od tih recepata..

1 komentar

Ostavite svoj komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.