Lagani kolač s bademima i voćem za vruće ljetne dane

1

Potrebni sastojci:

keksi od integralnog brašna
1 l sojinog mlijeka
100 ml agava sirupa
1 šalica mljevenih badema (prethodno tostiranih 15-ak min na 150 °C)
2 kesice BIO praška za puding vanilija
1 pakovanje soja šlaga
1-2 žlice kakao praha
polovice trešnje za ukras

Priprema:

Kekse poredajte u škrovadu dimenzije cca 20x30cm. Skuhajte poding prema uputama na vrećici, zasladite agava sirupom i umiješajte 2/3 šalice badema. Izlijte na kekse. Ostavite da se ohladi 10-ak minuta.

Za to vrijeme miksajte sojin šlag na najjačoj brzini 3 minute. Dodajte malo agava sirupa i kakao prah i miksajte još 2 minute. Poravnajte preko pudinga i pospite sa 1/3 šalice mljevenih badema. Ukrasite polovicama trešnje i stavite u frižider 2 sata.

Nakon toga izrežite na kocke i uživajte.

 

Podijeli

O autoru

Prije 11 godina ostvarili su svoj san otvaranjem restorana Makrovega. San da kuhaju zdrava veganska i vegetarijanska jela u svom restoranu u Varoši podno Marjana. Mia se specijalizirala za slatka jela i sama osmislila slastice koje mozete kušati u Makrovegi. Vjeko se kao ljubitelj slanoga specijalizirao za slana jela i snackove. Ovdje smo izdvojili neke od tih recepata..

1 komentar

  1. davorfranić on

    Poštovani,
    želimo pohvaliti Vaš rad ,koji je vrlo uspješan u kvaliteti hrane i kolača, ali imamo samo jednu zamjerku na slanost hrane, smatramo da bi trebala biti manja.
    Srdačno vas pozdravljaju,
    Vesela i Davor

Ostavite svoj komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.