Sushi s prosom

0

Potrebni sastojci:

nori alga
1 šalica prosa
tofuneza
kiseli krastavci
mrkva
tofu hrenovka
tempeh
alfa alfa klice

Priprema:

Proso skuhajte u posoljenoj vodi u omjeru 1:2,5. Izvadite ga iz posude u kojoj se kuhao i malo ohladite.

Bori algu kratko tostirajte iznad plamena i prekrijte prosom. Ostavite rubove 1cm nepokrivene.

Namažite proso tanko s tofunezom (ili senfom). Na 1/3 stavite red hrenovke, tempeha, kiselih krastavaca, mrkve i alfa alfa klica.

Zarolate sushi i ostavite u sushimatu nekolio minuta da se stegne. Vlažnim nožem režite na 1 cm debljine.

Podijeli

O autoru

Prije 11 godina ostvarili su svoj san otvaranjem restorana Makrovega. San da kuhaju zdrava veganska i vegetarijanska jela u svom restoranu u Varoši podno Marjana. Mia se specijalizirala za slatka jela i sama osmislila slastice koje mozete kušati u Makrovegi. Vjeko se kao ljubitelj slanoga specijalizirao za slana jela i snackove. Ovdje smo izdvojili neke od tih recepata..

Ostavite svoj komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.